sâmbătă, 28 februarie 2015

Bruschete cu piure de avocado și carpaccio de somon

Doriți o gustare sănătoasă și sățioasă care merge în orice perioada a zilei?
Am soluția pentru voi... bruschete cu piure de avocado și carpaccio de somon. Este o rețetă care am făcut-o din întâmplare, având niște resturi ramase de la sushi.
Pentru o porție de 2-3 bruschețe nu va trebuie decât 2-3 feliuțe de pâine prăjită, logic, un avocado mai copt, cam 75-100 g de somon proaspăt, zeama de lămâie, sare si piper.
Modul de preparare:
*pâinea după ce ați prăjit-o puteți sa o frecați cu putin usturoi sau nu, după preferință, 
*avocado-ul se pasează și se asezonează cu sare și piper
* somonul îl tăiem bucatele mici mici, îl stropim cu putina zeama de lămâie, sare și piper și îl lăsăm 10-15 minute ca acidul citric sa pătrundă putin în el.
In final, se asamblează pe felia de pâine avocado, iar apoi peste el punem somonul, în cantități după preferințe...
Succes!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!

joi, 12 februarie 2015

Muffins cu bucățele de ciocolată

Salutare, 
Aveți invitați neașteptați sau pur și simplu vreți să faceți un desert rapid? Am soluția pentru voi: Muffins!
Este un desert foarte simplu care se face în 30-40 de minute.
Vă trebuie: 
250 g faină albă 
140 g zahăr
un plic de praf de copt
un plic de zahăr vanilat sau esență
2 ouă
150 ml lapte
 70 g unt topit
100 g ciocolată bucatele (se poate înlocui cu altceva dacă nu vă place ciocolata)
Prepararea este ușor de ținut minte, se amesteca ingredientele uscate intre ele (faina cu zahărul, praful de copt și zahărul vanilat), apoi cele lichide intre ele (ouăle cu laptele și untul), după care se amestecă lichidele cu uscatele intre ele. La final când s-a ajuns la un aluat foarte cleios, se adaugă și bucățelele de ciocolată.
Două chestii de reținut, ingredientele uscate se trec împreună printr-o sită înainte de incorporare, iar la amestecarea cu lichidele se folosește neapărat un tel pentru a nu lăsa cocoloase.
Cu o lingură, umplem formele de muffins pană la două treimi, pentru a lăsa loc să crească frumos, după care le dăm la cuptorul încălzit la 200 de grade pentru 15-20 minute.
Nu uitați să ungeți putin cu unt sau ulei formele dacă sunt din acelea metalice...
Dacă vreți sa fie și de efect, puteți să le dați pe deasupra cu glazură sau cu frișcă, totul depinde de gusturile și ideile voastre.
Succes!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!

marți, 10 februarie 2015

Maki sau Sushi

Salutare, 
Tot am postat poze pe pagina de Facebook a blogului cu aceste rulouri japoneze numite de mulți Sushi sau Maki, care de fapt se numesc Makizushi și bănuiesc că ați dori să știți cum se fac.
Poate că la noi în țară nu prea se obișnuiește să se mănânce pește crud, dar în țările occidentale este o delicatese destul de scump plătită.
Partea cea mai importantă a acestui preparat stă în ingrediente, care trebuie să fie foarte proaspete, iar orezul de bună calitate (cu bob rotund), de preferat orez special destinat acestui preparat. 
Dar să începem cu începutul. 
În prima fază se pune orezul la fiert, clătit foarte bine înainte, iar proporția apă/orez este o cană de apă la o cană de orez. Focul la minim, iar vasul acoperit. 
Veți observa după vreo 30 minute că orezul a absorbit toată apa și aproape s-a dublat în volum. Se gustă și dacă încă se simte putin al dente se mai lasă vreo 5 minute deoparte cu capacul pus. Aburul și căldura reziduala îl va face cum trebuie.
După ce s-a răcorit puțin, se stropește cu un dressing făcut din 4 linguri oțet de orez, 2 lingurițe de zahăr și o jumătate de linguriță de sare (pentru 500 g orez), apoi se amesteca bine cu o lingura de lemn pana devine lipicios.
In timp ce orezul fierbe putem prepara "umplutura", aici se poate folosi somon, ton, creveți, avocado, surimi, castraveți. Acestea se curata și se taie în fășii. 
Apoi trecem la partea a doua, care este asamblarea. Aici va trebuie un preș din bete de bambus învelit în folie alimentara. Se ia o mana de orez și se întinde pe jumătate din foaia de alga, sa aibă o grosime de 3-4 mm, apoi se așează fășiile cam pe la mijlocul orezului și se rulează ferm.
Animația de imagini de mai jos cred ca explica mai bine procedeul.
In mod normal, un rulou se face cam din jumătate de foaie, restul se taie cu un foarfec și se folosește la următoarea. Ele se pot lipi intre ele umezind putin capetele cu apa.
In final, când ruloul s-a format, se taie în bucăți de lățimea unui deget, cu un cuțit foarte bine ascuțit, iar ca sa nu se lipească orezul pe cuțit, eu am găsit soluția convenabila de a unge lama cu putin sos de soia pe ambele parți.
Si asta e tot...se servește apoi cu sos de soia dulce, wassabi și
ghimbir murat.
Succes!

Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari