miercuri, 14 august 2013

Tarta cu rosii, ciuperci si chorizo

 Salutare,
Daca tot suntem la capitolul tarte si e si perioada rosiilor bune, va recomand sa o incercati pe aceasta.
 Dupa cum am zis si la quiche-ul cu spanac, blatul poate fi dupa placul fiecaruia, ori aluat simplu, ori din cel de patiserie, ori cel original, facut cu unt. Eu am folosit acelasi aluat ca si la quiche-ul cu spanac, aluat simplu de pizza.
 Cum o preparam...Intindem aluatul intr-o tava unsa cu unt sau ulei, daca este aluat de patiserie este necesat sa-l intepam cu furculita pentru a nu face bule, apoi il ungem cu mustar, iar peste asezam pe toata suprafata feliute de cascaval sau orice alta branza asemanatoare care se topeste.
 In pasul urmator, taiem rosiile felii si le asezam in forma de evantai. Eu am mai adaugat intre feliile de rosii,  felii de ciuperci si chorizo, pentru a da un gust si o aroma mai buna, dar merge si fara, foarte bine, mai ales daca aveti rosii gustoase de gradina.
La final asezonam rosiile cu sare, piper si oregano, dupa care dam la cuptorul incins vreo 40-45 minute.
Se lasa la racit 15 minute dupa ce a fost scoasa din cuptor si se serveste cu un pahar de vin alb sec.
Un deliciu...pofta mare!

duminică, 11 august 2013

Quiche cu spanac

 Salutare,
Iata ca ieri a venit vremea sa facem si noi un quiche, nu facusem niciodata, desi este o reteta foarte simpla, delicioasa si satioasa.
Quiche-ul este de fapt o tarta ce poate contine legume, branza, carne sau peste, iar blatul se poate face in diferite combinatii, cu aluat de patiserie, cu aluat de pizza subtire sau chiar fara. Se poate servi si rece si calda, in orice perioada a zilei.
 Eu am facut cu aluat de pizza (370g faina, 250ml apa, o lingurita de sare, una de zahar, una de drojdie uscata si o lingura de ulei de masline) intins la vreo 3 mm cu sucitorul, iar compozitia am facut-o asa:
am calit intr-o tigaie vreo 4-5 ciupercute medii, o mana buna de jambon fara grasime, o mana de ardei rosu tocat cubulete, si vreo 500g de spanac congelat. Le-am lasat vreo 5 minute cu capacul pus, apoi intr-un bol am batut 4 oua cu vreo 2-3 linguri de smantana si o mana de cascaval ras. Dupa ce s-a racit un pic compozitia din tigaie, o amestecam cu cea din bol, adaugam si feta faramitata, sare si pier.
Am asezat aluatul intr-o tava cu margini inalte de vreo 3 degete, astfel incat sa ia forma tavii, iar apoi am turnat compozitia. Pe deasupra se poate sa mai presaram cascaval ras, sau felii de mozzarella, masline sau felii de rosii, depinde de gusturile si imaginatia voastra, eu am pus felii de mozzarella si masline verzi umplute.
Pofta mare!

luni, 29 iulie 2013

Ciabatta

Ciabatta

Salutare,
Am incercat asta seara o reteta de ciabatta, acea paine plata italiana cu coaja crocanta si miez fraged cu bule. Nu stiu exact daca e reteta originala, dar am pus asa: 350g faina alba normala, 250ml apa calduta, vreo 3 linguri de ulei de masline, o lingurita de drojdie uscata, o lingurita de sare de mare grunjoasa, o lingurita de zahar brun. 
 Sa fiu sincer m-am folosit de masina de paine la facut aluatul si acelasi lucru va sfatuiesc sa-l faceti si voi, daca nu aveti masina de paine, orice fel de mixer sau malaxor de aluat, pentru ca in final iese un aluat foarte moale si este aproape imposibil de framantat la mana, plus ca trebuie mestecat foarte bine timp de vreo 15 minute pentru a forma bulele.
Se lasa o ora la dospit, iar dupa aceea se aseaza pe un blat bine prafuit cu faina. Presaram faina si pe aluat si il mutam intr-o tava unsa cu putin ulei sau cu o foaie de copt. 
Este indicat sa folosim o spatula lata din plastic cand il mutam in tava si ii dam forma specifica, pentru a nu-i strica bulele formate in urma cresterii, plus ca este foarte dificil de manipulat cu mana.
Ciabatta
Il mai lasam vreo 30 de minute la caldura sa mai creasca putin, apoi il dam la cuptorul incins la 220 grade, timp de 40-50 minute sau pana se rumeneste.
 
In poze sunt doua painici, una facuta seara, care nu a iesit prea bine, pentru ca nu am last-o sa cresca in tava suficient si una facuta a doua zi care a iesit aproape perfect.
Succes si pofta mare!
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari