duminică, 27 noiembrie 2011

Breakfast of champions

Se intampla des sa ma apuce nostalgiile cand imi vin in minte imagini cu meniurile din copilarie, poate ca erau mai bune atunci, poate ca sunt mai bune acum, cine stie...
Ideea este ca mi-am adus aminte de ceea ce mancam dimineata inainte sa plec la scoala, prin clasele I-IV, un mic dejun ce era asa...mai constant, pe langa painea cu unt si cu dulceata, oua fierte moi cu paine rupta bucatele si amestecate, ca pentru pui...ce eram in vremea aceea :)
Azi am evoluat... si painea rupta s-a transformat in toast de secara taiat cubulete milimetrice, de perfectionist ce sunt :), ca uneori ma intreb daca nu am samanta de neamt in mine.
 Ouale au ramas la fel, poate gainile un pic mai stresate :), dar ouale la fel, eu unul nu gasesc vreo diferenta cum spun marii specialisti din ziua de azi...
Si iata inca o mancare din copilaria mea si probabil a multora dintre voi, care ati trecut prin epoca lui Nea Nicu.
Hai s-aveti o duminica strasnica!

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Pilaf cu piept de curcan si legume

Cred ca este a treia reteta de pilaf postata de pana acum si nu ma opresc aici. :)
Este mancarea cea mai rapida pe care o recomand tuturor ce se afla intr-o pana de idei culinare.
De facut, nimic mai simplu: tocam carnea cubulete (poate fi aproape orice fel de carne) si o aruncam intr-o tigaie mai incapatoare cu putin ulei sa se coloreze putin, apoi adaugam si legumele tocate marunt (ceapa, morcov, ardei grasi, si ce mai aveti voi prin frigider ce ar merge).
Apoi adaugam peste niste supa sau apa pana se acopera totul. Punem capacul si lasam la foc mic pana absoarbe orezul lichidul (cam in 15-20 de minute ar trebui sa fie gata). Nu uitati sa amestecati din cand in cand sa nu se prinda de fund!
Simplu, nu? ;)

joi, 24 noiembrie 2011

Organe de pui cu mamaliguta si sos de usturoi

Poate aceasta reteta suna bizar, dar organele de pui sunt foarte gustoase, iar in aceasta reteta am folosit doar pipote si inimioare. Se gasesc la caserole, refrigerate si mai mult de cat atat, sunt si foarte ieftine, 5-7 lei/caserola de 500g, suficient pentru doua portii sanatoase.
Prepararea este super-simpla...punem putin ulei la incins intr-o tigaie, iar apoi punem organele peste, dar sa le clatiti putin inainte.
Dupa 2-3 minute de invartit prin tigaie, adaugam un pahar de vin alb sec, o lingura de cimbru, una de oregano, sare si piper, acoperim cu un capac si lasam cam 15-20 de minute sa stea la foc mic.
 Intre timp putem sa preparam sosul si mamaliguta.
Sosul eu l-am facut astfel: intr-un mojar de lemn, am pasat vreo 6-7 catei de usturoi cu putina sare, apoi am adaugat putin ulei de masline. Se adauga si o lingura de smantana cu putina apa sau smantana lichida daca aveti. Se amesteca bine si asta e sosul.
Eu l-am imbujorat putin si cu un strop de sos de chilli sa fie mai interesant.
Dupa ce s-au scurs cele 20 de minute, luam capacul de la tigaie si lasam sa scada sosul format, iar organele sa prinda putina culoare.
 Servim alaturi de mamaliguta calda si sosul fresh. Pofta mare!
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari