joi, 5 mai 2011

Tartine cu branza de capra si salam uscat cu alune

Salutare,
Doua specialitati frantuzesti  pozeaza nud in aceasta postare, asa ca urmariti cu interes si va sfatuiesc sa incercati si dumneavoastra ca aveti numai de castigat. 
Branza de capra la baton gasiti si pe la noi in supermarketuri, salam din-asta n-am vazut, merge si fara, asa ca nu aveti nicio scuzasa nu incercati.
Am taiat o felie de branza cam de un deget grosime si o feliuta foarte subtire de salam uscat cu alune si le-am cladit una peste alta pe o jumatate de felie de paine neagra.
Am pus pe o tava la cuptor cca. 10-15 minute...et voila!
C'est magnifique! :))

marți, 3 mai 2011

Un fel de paste carbonara

Salutare oameni buni,
Iata o rețetă de paste carbonara, care îmi plac la nebunie și care nu a dat greș niciodată.
Tot ce va trebuie pentru doua porții bune este:
  • 2 căni de paste penne
  • o bucata de pastrama/kaiser (cam 50 g)
  • o bucata de salam uscat (tot cam 50 g)
  • un borcănel de smântână de 125 g
  • un ou
  • ceapa verde sau praz (optional)
  • vreo 7-8 măsline desamburite (optional)
  • o mana de parmezan sau cașcaval ras
  • sare, piper
Începem cu fiertul pastelor, într-o oala cu apa ajunsa la temperatura de fierbere, aruncam o linguriță de sare și apoi pastele. Le ținem în jur de 8-10 minute, nu mai mult.
    Apoi într-o tigaie dogorim un pic kaiserul împreuna cu ceapa sau prazul și le dam deoparte.
    Într-un castronel, batem oul cu smântâna, peste care adaugăm brânza, sarea și piperul.
    Pregătim și măslinele tăiate în jumătate pentru a fi adăugate la sfârșit.
    Dupa ce au fiert pastele, le pescuim cu o paleta și le adaugăm în tigaia unde am dogorit kaizerul, iar apoi adaugăm oul cu smântâna, măslinele și se amesteca tot foarte bine și continuu cât vasul este încă fierbinte, nu mai mult de 30 de secunde. Se mai asezonează, la final, cu sare și piper după gust.
    Dupa ce s-a obținut consistenta dorita se servește în farfurie și se presară putin busuioc pe deasupra și încă putin parmezan.
    Se servește cald, astfel consistenta sosului va fi cremoasa.
    Spor la treaba și pofta buna!
    Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!

    duminică, 1 mai 2011

    Cafeaua de dimineata

    Buna dimineata dragilor,
    Trezit din pat de cutremurul recent de 4,7 grade pe scara Richter, n-am mai avut somn si m-am dus agale la bucatarie sa-mi fac o cafea buna, sa ma trezesc si sa va mai scriu doua randuri deoarece am cam lipsit in ultimele zile. Motivat zic eu, pentru ca a fost una din cele mai importante zile din viata mea... m-am casatorit. :)
    Dar sa revenim la cafea :), care foooarte buna in dimineata aceasta, este Carte Noir, adusa de surioara mea din Paris, care are o aroma unica si foarte bogata.
    Si ce este si mai minunat, este faptul ca m-au trezit si pasarile din spatele blocului meu, care in ultimii ani s-au inmultit, ca si specii, si se aud tot felul de sunete, pe diverse tonalitati si de diverse tipuri in tacerea unei dimineti de duminica, ca la marginea padurii.
    Deci in ciuda unui eveniment mai putin placut, totusi este o dimineata frumoasa, cu o cafea buna alaturi.
    Print Friendly and PDF

    Cautati dupa Etichete

    retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari