duminică, 6 martie 2011

Paste din orez cu pui si ciuperci

Spre rusinea mea nu am avut ocazia sa incerc pana acum pastele din orez, iar acum ca am vazut cum sunt, nu mai vreau sa ma despart de ele. Au un gust excelent, sunt mai elastice decat cele traditionale, si cica ar fi mai sanatoase, plus ca se pun in apa fierbinte si sunt gata in 2-3 minute, deci nu necesita fierbere.
Pentru reteta aceasta am folosit jumatate din pachet, vreo 2 ciuperci mai marisoare, o mana de carne de pui fiarta si taiata fidelute, doi catei de usturoi, o ceapa rosie mica taiata julienne, 2 linguri de susan, 2 linguri de sos de soia, piper, cimbru.
Intai am infierbantat niste supa de pui si am pus pastele sa se inmoaie.
Apoi intr-un wok am pus la sotat usturoiul, ceapa, carnea si ciupercile. Am adaugat si cateva linguri de supa in wok dupa vreo doua minte.
Am condimentat si am presarat si susanul,
iar apoi am varsat pastele in wok
si am amestecat bine bine, mai adaugand si putin sos de soia.
Din pricina sosului capata o culoare maronie.
Si asta e tot. Se mai presara sos de soia si in farfurie in cazul in care mai doriti.
O zi buna!

sâmbătă, 5 martie 2011

Ciuperci umplute cu telemea si miez de chorizo cu cascaval

Chiar daca pare un nume pompos, este o gustare simpla, delicioasa si sanatoasa. Se face in 15 minute si e destul de satioasa.
Ce va trebuie: cateva ciuperci mai marisoare (cam de 5 cm minim in diametru), niste telemea de vaca sau mozzarella, chorizo sau bacon feliat subtire de tot si o bucatica de cascaval taiat butucele de grosimea degetului mic.
Am curatat ciupercile, le-am scos "piciorusele", apoi le-am spalat si le-am pus intr-o tava non-stick. Atentie ciupercile se spala doar deasupra palariei, altfel partea de dedesubt trage apa si se imbiba, devin apoase. Daca nu au pamant deloc pe ele se pot folosi si fara a fi spalate, eventual doar luata pielita de pe de-asupra.
Apoi am pus cate un botz de branza in fiecare cupa de ciuperca, facand cu degetul o gaura in mijloc. Butucelele de cascaval le-am invelit in carnita si le-am infipt in acele gauri, dupa care le-am sarat si piperat pe deasupta.
Am dat la cuptorul incins 8-10 minute si asta a fost tot.
Bon apetit!

marți, 1 martie 2011

Pulpe de pui cu ciuperci si smantana

Poate ca va este dor de un gust mai de la mama de-acasa, cel putin la mine, puiul cu smantana aduce acest sentiment, asa ca...nu am mai stat pe ganduri, am si facut!
Aveam 2 pulpe de pui, o cana de smantana, jumatate de ceapa, un catel de usturoi, si s-au nimerit si niste ciuperci la indemana si am pus si din ele cateva.
Este foarte simplu de facut...am pus la fiert pulpele de pui cam o ora, pentru ca erau pulpe de la pui de tara si sa nu vroiam sa ramana carnea atoasa, apoi le-am pus in tigaie cateva minute sa prinda putina culoare pe toate partile.
Am tocat ceapa si usturoiul marunt, le-am aruncat in uleiul de la pulpe, am pus si ciupercile si am stropit si cu un pic de vin alb sa le inabuseasca.
In smantana am pus o lingura de faina de grau si am amestecat bine, cat sa nu fie cocoloase.
Apoi dupa vreo 3-4 minute am varsat-o in tigaie peste pulpe si ciuperci.
Am lasat sa bolboroseasca vreo 10 minute, dupa care am pus si o mana de patrunjel tocat marunt sa-i dea un pic de aroma si culoare.
Iar ca "treaba" sa fie completa, am facut si o mamaliguta sa se "pupe" cu aceasta reteta.
Delicios si...de neuitat.
O seara faina!
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari