marți, 15 februarie 2011

Crispy strips

Salutare oameni buni,
Azi am stat doua ore și jumătate în bucătărie, deoarece cam bătea vântul prin frigider pe la noi, m-am hotărât sa fac și ceva rapid de "ciugulit", dar și ceva sa acopere câteva zile. 
Având un pui de pe la țară prin congelator, l-am dezghețat de aseară și azi l-am căsăpit în bucăți.
Am făcut din piept niște șnițele crocante, "crispy strips" cică se cheamă, iar din restul un borș simplu cu tăieței de casa.
Am dezosat pieptul de la pui și l-am tăiat fășii cam de 2-3 cm și le-am condimentat cu sare, piper și boia dulce amestecata cu iute, ca-mi place putina iuțeală.
Apoi am amestecat cu telul un ou cu câteva linguri de faina de grâu și putina apa pana s-a format o pasta ca de clătite în care vom înmuia fășiile de carne.
Ingredientul magic, care da gustul crocant sunt fulgii de porumb care i-am "tocat" un pic la blender.
 Am pus wok-ul la încins cu o cantitate generoasa de ulei și am așezat farfuriile în linie, în ordinea corespunzătoare pana la baia de ulei.
Am luat câte o bucata de carne, am înmuiat-o în amestecul de ou cu faina, iar apoi am tăvălit-o prin fulgii de porumb și am așezat-o în uleiul încins.
Când s-au copt pe ambele parți le-am scos pe o farfurie întinsă cu un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.
Si cam asta-i toată șmecheria. 
Sunt super bune cu maioneza cu usturoi sau ketchup și niște cartofi prăjiți alături, dar dacă țineți la silueta mai bine le mâncați goale :)
Succes și pofta mare!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!

joi, 10 februarie 2011

Mancare moldoveneasca

Salutare,
Neseara am facut un ospat cu o mancare moldoveneasca si nu se putea sa nu va fac nitcaiva poze sa admirati si voi bunatate de papica.
Am inceput cu carnaciori afumati trasi putin intigaie,
apoi in sucurile ramase de la carnati am crapat patru oua de tara prospete de la bunica.
Mamaliguta cu o lingura de crema de unt in compozitie, nu se putea sa lipseasca, asa ca am pus-o si pe ea in decor.
Apoi am format un platou cu toate,
la care am alaturat si un castron cu varza murata de-ti lasa gura apa.
Desi desert nu am servit neseara, va pun o poza cu unul facut sambata trecuta. Strudel cu fructe de padure cu o bila de inghetata de vanilie si pudrate cu putina scortisoara.
O seara faina!

sâmbătă, 5 februarie 2011

Batoane de cereale cu glazura de ciocolata

Salutare oameni buni,
Azi am facut un dulce, poate nu chiar necesar pentru ca amandoi am cam pus ceva kilograme si se mai apropie si un moment maret :), dar totusi l-am facut si vi-l impartasesc si voua.
Am incercat sa fac batoane de cereale cu o glazura de ciocolata pe deasupra. Zic "am incercat" pentru ca deserturile nu au fost niciodata punctul meu forte in bucatarie, am eu o problema cu cantitatile exacte la preparat :). Nu pot sa zic ca a iesit rau reteta, doar ca nu au iesit "tepene" ca niste batoane, sa se intareasca bine de tot. Probabil am pus un strop mai mult de miere, "I'm a sweet guy" :), dar ca si gust, sunt bestiale.
Am sa va dau reteta cum am gasit-o eu pe net, numai sa aveti grija la cantitati.
Am pus intr-un ibric cu fund gros la topit 200 g unt, 8 linguri de miere si 12 de zahar. Am lasat la foc mic pana s-au topit toate si s-au legat intr-un sirop. Atentie se amesteca pana nu mai simtim pe fundul vasului cristalele de zahar.
Apoi intr-o tava de sticla am varsat cam 500g de cereale asortate, mai multi fulgi de porumb ca-mi plac si ies mai crocante.
Apoi am varsat tot acel sirop peste ele si am amestecat foarte bine cat sa unga tot.
Cantitatea de cereale este relativa, se mai poate adauga daca observati ca la fundul vasului se mai lasa sirop suficient cat sa mai cuprinda inca o mana de cereale.
Apoi le-am intins uniform si am presat usor cat sa formeze un strat inchegat.
Am dat tava la frigider vreo 2 ore dupa care am topit doua ciocolati maricele (una cu lapte si una neagra) 
si le-am intins peste toata suprafata. Ciocolata care am avut-o avea in compozitie alune si migdale, deci cu atat mai bine, un plus de seminte alaturi de cereale.
Am mai dat inca vreo 2 ore la frigider si dupa aceea am sectionat cu cutitul circular pentru pizza.
Si asta a fost tot.
Daca v-a placut puteti incerca, poate voua o sa va iasa perfect. Astept concluzii :)
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari