miercuri, 3 noiembrie 2010

Cum va place?

Salutare,
Este ceva vreme de cand a scazut putin, dar vizibil interesul vizitatorilor pentru acest blog si ma intrebam "de ce?", "o fi aspectul prea incarcat sau prea busy?", "nu sunt bune postarile?", "postez prea rar?"...
De aceea am sa las pe voi sa-mi spuneti, cei care vizitati mai mult sau mai putin blogul meu, pentru ca numai asa voi sti ce sa fac pe viitor...deci astept parerile voastre...

Va doresc o zi cat mai buna!

PS. commenturi se poa lasa pe Anonim daca nu vreti sau nu aveti cont Google...

marți, 2 noiembrie 2010

Bostan, aroma de toamna

 Am fost duminica la tara si am adus un bostan mare si frumos, iar azi nemairabdand de pofta am intrat cu cutitul in el portionandu-l frumos in feliute si indesandu-l in cuptor timp de vreo ora si ceva. De la prima mireasma de coptura de bostan mi-am adus aminte de copilarie, exact acelasi miros inconfundabil care imi trezeste numai amintiri.
Dupa ce am scos feliile de la cuptor le-am picurat cu putina miere de albine pentru un plus de dulceata si am procedat cu patos la devorarea lor.
 
Sper ca v-am facut destula pofta incat sa faceti acelasi lucru ca si mine, chiar va recomand, bostanul fiind foarte sanatos, ca tot ce ne da natura.
O seara buna!

Aluat de pizza

De fiecare data când cineva trece pe la mine în vizita, a devenit o tradiție sa fac o pizza, asa cum știu eu mai bine. Ador pizza, sa o fac, cât și sa o mănânc și de aceea o fac destul de bine (o spun alții, nu eu), iar de fiecare data descopăr ceva nou, probabil de aceea acest post va mai suferi schimbări in timp.
Cea mai buna rețeta descoperita de mine pana acum, pentru doua pizza de aproximativ 30-32 cm în diametru cu blat normal, este cam asa: 
- o linguriță de drojdie uscata dizolvata într-un pahar normal cu apa călduță cu o linguriță de zahar, lăsata vreo 5 minute pana începe sa facă o spuma ușoară
 - 350 g faina alba și o lingurița cu vârf de sare, am început sa le amestec cu o furculiță pentru aerare. - Combinam faina cu drojdia si amestecam, iar când aluatul s-a legat, adaugăm un strop de ulei de măsline sau unt sau untura de porc topita și am frământat în continuare cam 15 minute
- dupa aproximativ 15 min. de frământare, se lasă la dospit minim o ora, într-un vas acoperit cu folie de plastic alimentara.
Inca un secret care l-am descoperit in timp, aluatul dupa dospire, se porționează si se lasă peste noapte, la frigider. Il puteți pune într-o tava sau recipient acoperit, eu il pun in pungi de unica folosința. Poate sta la frigider pana la 3-4 zile.


Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari