sâmbătă, 10 decembrie 2011

Chec aperitiv

Ma uitam zilele trecute pe blogul lui Maya si am vazut aceasta reteta care m-a inspirat. Aveam tot ce trebuia si iata ca am facut-o si eu. Nu arata asa bine ca al ei, but still... :)
La reteta va trebuie:
5 oua
50 g unt putin topit
250 g faina
1 lingurita praf de copt
300 ml lapte
1 lingura suc de lamîie

70 g cascaval ras

1 ceapa tocata (de asta nu am avut :P )

200 g sunca, taiata cubulete
1/2 ardei gras rosu, cubulete
1 lingura ulei de masline
sare, piper
va recomand sa respectati cantitatile, pentru ca eu am pus din ochi si nu mi-a iesit chiar la fel.
Asadar, am taiat niste kaiser afumat, de casa, ardei kapia si masline,
 am ras niste branza Edam si putin Roquefort,
 mi-am adunat ouale stresate :)
 am stins praful de copt cu sucul de lamaie,
si m-am apucat sa le combin.
Am spart toate ouale intr-un bol, am adaugat un fir de sare si le-am batut cu mixerul pana s-au triplat in volum. Cam 5 minute ca timp. 
Peste, am adaugat laptele, faina, uleiul, untul si praful de copt stins. Am amestecat pana a devenit o crema omogena.
 Am aruncat branza, toate celelalte ingrediente tocate si am amestecat usor de jos in sus cu o spatula. Tot acest amestec l-am turnat usor intr-o tava tapetata cu faina.
Iar apoi am dat la cuptorul incins, la foc mic mic, aproape o ora, urmarind din cand in cand pana s-a rumenit putin pe de-asupra.
Dupa ce l-am scos din cuptor si s-a racorit, 
l-am dat la frigider o ora-doua si apoi l-am taiat feliute.
Este un fel de chec-pizza, deoarece au cam aceleasi ingrediente, mai putin sosul de rosii. 
Chiar va recomand sa-l incercati daca aveti musafiri sau doar vreti sa mancati ceva repede, gustos si satios.
Va doresc o zi placuta!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Pai acu ce sa zic- ca ceva tre' sa zic ca sa pastrez naravul:))-Fix asa am facut si eu doar ca nu am folosit untul, ceapa si...frigiderul!Promit sa mai incerc odata si cu astea. Adevarul e ca ti-a iesit aspectuos , cred si gustos!La reteta asta se cam cer respectate cantitatile ingredientelor desi foarte importante sunt ouale!!! Strasate sau nu,cu ele sa leaga ...toata compozitia!P.S.: maslinile verzi dau gust bun!(asta asa ca sa ma dau si eu ..mare):)).Mai ai un like si pentru reteta asta!BRAVO!

Ramona Alina spunea...

Aratã delicios, cu ouã stresate si tot:)

Gabriel Ionescu spunea...

Multumesc frumos, o duminica placuta!

Roxana spunea...

Inainte sa citesc ultima parte exact asta gandeam si eu "e un fel de pizza pe verticala" :)) Arata bine, oricum e de incercat

Maya spunea...

Multumesc, ca ai încercat chechul si ca ti-a placut!
Kaiser de casa... mmmm!

Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari